Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

100 godina srpske umetnosti

Antologijsku izložbu Narodnog muzeja u Beogradu, 100 godina srpske umetnosti, do sada je videlo gotovo 60.000 posetilaca.

 


Inovativni koncept izložbe posetiocima omogućava da se sa izloženim remek-delima, nastalim tokom stilski najdinamičnije epohe razvoja srpske umetnosti, upoznaju doživljavajući ih na narazličite načine, kroz čak tri postavke i tri specifična viđenja 130 remek-dela najznačajnijih srpskih umetnika.




Sugerišući da svako umetničko ostvarenje može i treba biti sagledano na više načina prostor Galerije SANU je podeljen u dva dela – na prostor riznice-depoa i prostor reprezentativanog izložbenog prostora. Na svake dve nedelje iz prostora muzejske riznice remek-dela će se prelivati u izdvojeni galerijski prostor, nudeći potpuno nove doživljaje i saznanja.  Od 07. septembra do 20. septembra u reprezentativnom gelerijskom prostoru je bilo moguće uživate u  umetnosti XIX veka. Od 22. septembra do 04. oktobra u čistom galerijskom prostoru možete sagledati umetnost prve tri decenije XX veka.  Od 06. do 18. oktobra u reprezentativnom gelerijskom prostoru ćete moći da se upoznate sa umetnošću četvrte i pete decenije XX veka.




Pozivamo sve one koji još uvek nisu pogledali izložbu 100 godina srpske umetnosti da dođu u Galeriju SANU i sebi priušte užitak kakav mogu pružiti samo vrhunska umetnička ostvarenja. Ovom prilikom pozivamo i one posetioce koji su izložbu već pogledali jer će im nova poseta pružiti priliku za nove impresije i drugačiji pogled na remek dela od kojih su, tokom prethodnog susreta, učili i u kojima su uživali bilo u okviru prostora ruznice bilo u sferi čistog galerijskog prostora.


Portfolio Narodni muzej u Beogradu


Datum objavljivanja: 28.09.2009.