Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Zidovi govore

Izložba mladog beogradskog fotografa Tijane Đinđić pod nazivom ”Zidovi Govore” biće postavljena u kafe/baru UGAO koji se nalazi u Kapetan Mišinoj ulici broj 13. Svečano otvaranje održaće se 12.09.2009 u 20h a izložba će trajati do 26.09.2009 godine.

 


"Izložba fotografija koja je pred Vama inspirisana je gradom koji se menja, razvija, gradi, napreduje. Tu i tamo se, iza visokih modernih lepotica čije fasade blistaju i šepure se na zalasku Sunca preko Save i Dunava, može naići na stare zgrade, koje vremenom nisu obnavljane. One se oslanjaju na nove zgrade, kao kakve mudre stare dame, čije bore podsećaju na pukotine u fasadama. Te zgrade su svedoci burnog perioda koji je tek zamakao pre koju godinu. Pukotine u fasadama kao svedoci prošlog vremena pričaju priču na svoj način, vekovi šapuću svoje tajne, a zidovi zapisuju", kaže autor.



Tijana Đinđić je rođena 9. marta 1984, u Beogradu, gde je i nastavila svoje školovanje. Nakon sticanja diplome srednje škole, upisala je Fakultet političkih nauka, gde je trenutno apsolvent, a dve godine kasnije postaje student Fakulteta primenjenih umetnosti, na odseku fotografija - trenutno je završna godina studija. Dobitnik je stipendija za izuzetan uspeh na studijama umetnosti i izlagala je fotografije na zavšnim izložbama FPU-a i na grupnim izložbama: Vizuelni dijalog- Galerija Singidunum, Scenski kostim i fotografija- Kuća Đure Jakšića, Fotografija na FPU- Artget galerija, Galerija Ozon... Trenutno završava studije i planira svoju fotografsku budućnost....


 


Datum objavljivanja: 12.09.2009.