Umetnik

(1985)

Prati umetnika

Pretraga

Prelom

Galerija Dom kulture Studentski grad, Novi Beograd, organizuje izložbu instalacije Dušice Dražić, pod nazivom "Prelom". Izložba traje do 28. juna.

 


"Instalacija Prelom nastaje direktnom provokacijom i transformacijom prostora Galerije Doma kulture "Studentski grad". Dušica Dražic polazi od stuba kao osnovnog elementa diferencijacije i organizacije prostora, multiplikujući jedini postojeći originalni element, uvodeći u prostor mnoštvo kopija do momenta u kome se gubi razlika između starog i novih stubova, a time i izmiče lokacija originala u novouspostavlenoj situaciji. Na taj način, otvarajući polje za analizu našeg optičkog i telesnog učešća, instalacija Prelom poziva gledaoca / posetioca da uđe u prostor i uvede ga u stanje unutrašnjeg kretanja. Blokada pogleda, privid oslonca / stubova i osećaj klaustrofobije, strategije su pomoću kojih umetnica želi da prizove svest o obmani i pokrene pitanja koja sežu izvan striktno fenomonoloskog poimanja rada." -  Maida Gruden ( iz teksta u katalogu)

 

Na otvaranju izložbe nastupiće WoO, improv gitarista koji će kroz specifičnu interakciju sa instalacijom Prelom istražiti medijski odnos prostora i zvuka.

 

Dušica Dražic je diplomirala fotografiju na FPU u Beogradu i magistrirala "Public Art & New Artistic Strategies" na Univerzitetu Bauhaus u Vajmaru. Izlagala je na velikom broju izložbi u zemlji i inostranstvu.


 


Datum objavljivanja: 21.06.2008.