Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Zvuci životnog ritma

Galerija 73 otvara izložbu Zvuci životnog ritma u petak, 22. maja u 20 časova. Na izložbi koja traje do 03. juna 2009. godine biće predstavljeni radovi iz sa Internacionalnog likovnog karavana.


 


Pogledi su tradicionalna izložba Galerije ‘73 kojom svake godine Beogradskoj likovnoj publici prestavljamo radove koji su u predhodnom periodu nastali u jednoj od kolonija ili radionica u našoj zemlji, ili zemljama u okruženju, a u kojima učešće uzimaju i autori iz naše zemlje.


Ove godine predstavljamo Internacionalni likovni karavan. Posebnost ovog karavana se ogleda kroz zajednički rad umetnika iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Mađarske, kao i gostiju iz Brazila. Do sada je, održano šest izložbi Internacionalnog likovnog karavana 2005 - 2010, i ovo je prvo predstavljanje Karavana u Srbiji, biće održana još jedna izložba u Novom Sadu, nakon čega se postavka seli u Brazil (Rio de Žaneiro) i SAD (Njujork, Boston, Detroit).


U Galeriji '73 će izložbom pod nazivom „Zvuci životnog ritma“ biti predstavljeno 45 likovnih umetnika iz šest zemalja koji će predstaviti svoja najnovija dela - ulja na platnu, skulpture i grafike. Spisak učesnika počinje od najstarijih poput Lazara Licenoskog, Mladena Srbinovića, Petra Mazeva, Ordana Petleskog, Gligora Čemerskog do najmlađih Tatjane Lečić - Bandović, Jelene Trajković, Tamare Hodžić, Aleksandre Racić, Gorana Jovanova, Emine Cvetković...



Portfolio Galerije 73


Datum objavljivanja: 21.05.2009.