Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Zvuci životnog ritma

Maja Sole se u Galeriji ’73 predstavlja serijom slika rađenih u tehnici ulje na platnu, pod nazivom „Zvuci životnog ritma“. Izložba traje do 15. jula.

 


Obzirom da je kao umetnik, po vokaciji tekstilac - kostimograf, ali i slikar, pokušava da sjedini svoje delatnosti u jedno i da na jedan specifičan način da svoj likovni pečat radovima koje prikazuje. Motivi slika predstavljaju impresiju netaknute prirode sa naglašenom asocijacijom na vodu uopšte - jezero, reku, potok...

Kroz čitavu tematiku, uz jedinstvo stila, prožima se kretanje, energija, izvesna snaga - moć prirode, noseći sa sobom spečifičnu materijalnost. Na slikama su prikazani vodeni kovitlaci, siline preplitanja vodenih masa, nepregledni svetlosni odnosi, čudesna plavetnila i njihove promene, sukobi vetra i vode, čistota vode i kamena, susret vode i peska, stene, obale.

Kao član Internacionalnog likovnog karavana 2005 - 2010 "Sva ta muzika – zvuk boje, boja zvuka", nastalog u organizaciji gospodina Tihomira Kondeva, ovu izlozbu je nazvala "Zvuci životnog ritma" – temom kojom se Internacionalni likovni karavan predstavlja na svim svojim grupnim izložbama, počevsi u avgustu 2008. godine u Ohridu i završavajući u novembru 2009. godine u New York-u.


 


Datum objavljivanja: 05.07.2008.