Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Zoran Dimovski: Poklon

Samostalna izložba radova autora Zorana Dimovskog, pod nazivom, "Poklon", otvara se 21. avgusta u 19h. u Muzeju u Smederevu. Izložba traje do 3, septembra, 2018. godine.

 





Nakon suspendovanja programa Gradske galerije savremene umetnosti Smederevo u izložbenom prostoru na Trgu Republike zbog završenog procesa restitucije, njene izložbene aktivnosti biće nastavljene, do daljnjeg, u prvoj izložbenoj sali Muzeja u Smederevu.



Naredna izložba u okviru godišnjeg programa Gradske galerije savremene umetnosti Smederevo za 2018. godinu jeste izložba umetnika Zorana Dimovskog.



Na izložbi pod nazivom POKLON/ GIFT autora Zorana Dimovskog biće predstavljeni radovi velikog formata rađeni na papiru, nastali tokom 2016. i 2017. godine.



Izložba je zamišljena u formi jednostavne prezentacije radova, čija zajednička osobina jeste mapiranje istorijskih i političkih fenomena, odnosno domena njihovog uzajamnog delovanja. Kroz predstavljene radove autor razmatra savremeni trenutak i pokušava da u novoj interpretaciji realnosti uspostavi govor i relaciju između sadašnjih visoko tehnoloških i socijalno razvijenih sistema i prethodnih civilizacijskih fenomena, kao što su totalitarna društva i hladan rat.



Radovi su bazirani na ispisanim tekstovima velikih dimenzija, koji u svojoj osnovi i sami po sebi jesu jednostavan i snažan komunikacioni alat, koji uz značenja ispisanog teksta čine jasan narativ i simbolični izraz autora.





Zoran Dimovski je rođen 1966. godine u Beogradu. Upisao je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu 1988. godine, na kom je i diplomirao 1993. godine. Postdiplomske studije je završio 1995. Od 2000. godine predaje na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Doktorske studije je završio 2017. godine. Član ULUS-a od 1994. godine.


 







 





 


Datum objavljivanja: 16.08.2018.