Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Zoran Čalija

Samostalna izložba slika i skulptura Zorana Čalije pod nazivom O čemu sanjaš izjutra, biće otvorena u ponedeljak, 10. marta u Galeriji SULUJ-a.

 


Zoran Čalija je rođen1963. godine u Skoplju. Diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu kod prof Mirjane Mihać. Od 1990 član ULUS -a.Samostalni umetnik je od 1993.g.Živi i radi u Beogradu.Ovo je njegova peta samostalna izložba.Učestvovao je na brojnim kolektivnim izložbama u Srbiji i u Jangonu / Mjanmarskoj uniji.



"Zoran Čalija će u našoj galeriji izložiti tematski ciklus ptica , radjenih u različitim materijalima : drvo, metal, trava, pruće, žica, zemlja, rdja i boja…Ovaj ciklus slika i skulptura,  nastajao je od 2004. do 2007.godine, kao rezultat traganja za sopstvenim identitetom , identitetom jedinke, čoveka.Ovo “uporedno “ razmatranje, rezultiralo je velikim brojem slika i skulptura / reljefa i trodimezionalnih radova , koji su duhoviti i pronicljivi a odraz su iskrene ljubavi i poštovanja prirode.

Radovi Zorana Čalije, biće svakako jedno prijatno iznenadjenje ljubiteljima slikarstva I skulpture, posebno kada se prepozna iskreni odnos prema prirodi i nežnom svetu pernatih stanovnika našeg okruženja."


 


Datum objavljivanja: 09.03.2008.