Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Zoran Čalija

Samostalna izložba slika i skulptura Zorana Čalije pod imenom "O čemu sanjaš izjutra", biće otvorena u ponedeljak, 10. marta u 19h u galeriji Saveza udruženja likovnih umetnika. Izložba traje do 20. marta 2008. godine.


 


Zoran Čalija je rođen 1963. godine u Skoplju. Diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu kod profesora Mirjane Mihać. Od 1990 član je ULUS-a. U statusu je samostalnog umetnika od 1993. Živi i radi u Beogradu. Ovo je njegova peta samostalna izložba. Učestvovao je na brojnim kolektivnim izložbama u Srbiji i u Jangonu / Mjanmarskoj uniji.


Čalija će u galeriji SULUJ-a izložiti tematski ciklus ptica, rađenih u različitim materijalima: drvo, metal, trava, pruće, žica, zemlja, rđa i boja... Ovaj ciklus slika i skulptura nastao je u periodu od 2004. do 2007. kao rezultat traganja za sopstvenim identitetom, identitetom jedinke, čoveka. Ovo "uporedno" razmatranje, rezultiralo je velikim brojem slika , skulptura / reljefa i trodimenzionalnih radova, koji su duhoviti i pronicljivi, a odraz su iskrene ljubavi i poštovanja prirode.


 


 



Datum objavljivanja: 07.03.2008.