Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Život posle eutenazije

Život posle eutanazije - predstavljanje Šok zadruge iz Novog Sadać Gosti:
Nikola Džafo, umetnik, dobitnik Politikine nagrade, osnivač Art klinike, MMC Led Art-a i Šok Zaduge i Slobodan Stošić, umetnik, dobitnik Mangelos nagrade, član Art klinike i Šok Zaduge.



Gradska galerija Požega
Utorak, 29. novembar 2016. u 19 časova​
Ulaz slobodan


 


Gradska galerija Požega, utorak, 29, novembar u 19, časova.


Bazirana na modelu participativnosti Šok zadruga nastoji da aktivira kritički kapacitet umetnosti  -  propituje granična područja vizuelnog jezika i njegove mogućnosti u kritičkom sagledavanju stvarnosti. Osnovno pravilo je:  biti protiv stvari kakve jesu.



Delovanje kolektiva Šok Zadruge podrazumeva izlagačke prostore u čijim se okvirima ispituju mogućnosti i granice dijaloga. Razmena se odvija, kako unutar kolektiva, tako i iskorakom van njegovih granica u nastojanju da zasnuje umetnički automnu zonu kao oblik samoodrživosti i kao institucionalizaciju zajedništva.



Nakon eutanazije nastala je nova prilika da se postane  vidljiv kao ex Art klinika - Šok zadruga. Nova adresa, novi prostor, novoformulisani, transformisani, spremni da, sa verom u to da „samo zadrugarstvo može promeniti svet“, pokušamo da pronađemo dobar put  u budućnost...





Da li je to put koji će Šok za​drugari  (Ex Art Kilničar​i)​ ​ uspeti da izgrade?



Možete razgovarati i pogledati ... sresti se sa njima ...u Gradskoj galeriji Požega


 



Datum objavljivanja: 23.11.2016.