Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Život je sada sasvim drugačiji, Dejana Atanackovića

U petak, 3. septembra u 20 časova u Galeriji '73 , Požeška 83a, otvara se samostalna izložba (video, objekti, fotografija), autora Dejana Atanackovića, pod nazivom, "Život je sada sasvim drugačiji". Izložba traje do 16. septembra.

 


Dejan Atanacković je rođen 1969. u Beogradu. Diplomirao je na odseku za slikarstvo, Accademia di belle arti di Firenze (1996). Izložbe, video i audio instalacije, intervencije u javnom prostoru, kao i kustoske projekte, realizuje od 1994. u Italiji, Srbiji, SAD, Kanadi, Albaniji, BiH, Sloveniji.  Predaje multimedije na američkom univerzitetskom programu SACI u Firenci od 2000. godine. Živi i radi u Firenci i Beogradu.




Izložba je posvećena putovanjima, stvarnim i zamišljenim. Već skoro dvadeset godina, autor izložbe živi u Firenci i Beogradu i provodi značajan deo vremena i energije u savlađivanju distance između ova dva grada. Poslednjih godina, koncept putovanja se zabrinjavajuće sveo na odlazak i povratak, pa su tako razne teme putovanja poput kakvih idealnih, pa i zaboravljenih kategorija, počele da se nameću kao teme za razmišljanje. Predstavljeni radovi u Galeriji’73 (video, fotografije, objekti) govore o aktuelnim opsesijama autora, (ne)objašnjivom uplivu detinjstva u njegov sadašnji život, kao i pokušajima da razdvoji ono što su fenomeni vredni istraživanja (s jedne strane), od sopstvene, široj publici sasvim nezanimljive infantilnosti (s druge strane). Predstavljene teme tiču se nostalgije za utopijom, koncepta uzvišenosti i stanjem permanentnog vraćanja. (autor izložbe, Dejan Atanacković)


Izložba će biti otvorena do 16. 09. 2010. godine




Radno vreme Galerije '73: 10 do 20 časova

                    subotom od: 10 do 15 časova




Portfolio Galerija 73


 


Datum objavljivanja: 31.08.2010.