Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ženska posla

Kao doprinos ekonomskom osnaživanju žena i mladih umetnika, Društvo Smarti i Galerija ALT iz Beograda, u formi prodajnih izložbi unikatne autorske robe predstaviće u kafe galeriji FILI always groove prodajnu izložbu "Ženska posla" 7. i 8. marta.

 


Nakit, odeća, torbe, cvetni aranžmani, modni detalji, čestitke … i još mnogo toga, autentičnog, unikatnog, izvorno ženskog!  Ono što se zove "ženski posao" je najčešće nevidljivi rad marljivih ženskih ruku (žena domaćica, radnica, službenica, umetnica, majki, … a često i sve to zajedno!) koje ipak kao nekim "čudom prirode" imaju višestruke talente ili višak "slobodnog" vremena pa iz te posvećenosti izrastaju predmeti ljubavi, male čudotvorne rukotvorine protkane ženskom mišlju, unutrašnjim ženskim "tkanjem", čistom ženskom kreativnošću … to su predmeti ljubavi, pokloni koji se stvaraju iz i zbog ljubavi, za druge koji ih sa ljubavlju i nose …


Ženski praznik rada i borbu za ekonomsku nezavisnost i emancipaciju žena, Galerija ALT želi da obeleži upravo prezenacijom dela ženske kreativnosti i da učini vidljivim taj često skriveni "ženski posao" uobličen u predmetima i poklonima ljubavi koje će publika imati priliku da kupi na izložbi "Ženska posla", u kafe galeriji FILI always groove, u nedelju 7. i ponedeljak 8. marta, od 13 do 20 h i pokloni ih drugim, dragim ženama!


Detalji o učesnicama u Najavi/News i Photo Gallery sajta organizatora izložbe: www.smartorg,webs.com


Takođe, 7.marta, klub FILI proslavlja svoj 14. rođendan koji će obeležiti besplatnim koncertom tribute MOLOKO benda  "TIDE SWEATERS", koji će uz goste iznenađenja prirediti nastupiti u 22h.


 


Datum objavljivanja: 06.03.2010.