Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Žene s' vezom i Žene na delu

Ženski dan - Šta dobijete kada spojite Šene s' vezom i Žene na delu? Radionica renoviranja ženske odeće, REX, Jevrejska 16, Beograd, 22. novembar od 15 - 18h.

 


Pozivamo žene da dođu i povedu svoje prijateljice, ćerke, koleginice, komšinice, mame, bake, i da uzivaju u još jednom zajedničkom Ženskom danu!

Program će ove subote voditi Snežana Nena Skoko, koja zajedno sa Milenom Ristić, Ivanom Čemerikić i Ivanom Mlađen čini grupu okupljenu oko projekta Renoviranje/Art servis.

U Ženskom danu ćemo tragati za osećanjem lepog kroz doradu, renoviranje i likovnu intervenciju na već korišćenim odevnim predmetima. Pozivamo vas da ponesete svoje odevne predmete kojima želite da izmenite izgled, ponesite igle, konce za vez, makaze, stare krpice...

Poslednji Ženski Dan u 2008. godini je, ujedno, i podsticaj razmišljanja o NOVOM i STAROM i njihovim vrednostima u našem društvu u kome SHOPPING postaje vodeća kreativna akcija koja sve više formira nova estetska shvatanja kod ljudi, a posebno žena.

U maloj pauzi i dok se okupljamo, imamo caj, kafu, vodu, voće, ponešto slatko i ...puno ženskih aktivističkih materijala i knjiga!



Zasto je vazan Ženski dan? Jedna od ključnih osobenosti emancipatorskog rada Žena na delu jeste praktičnost i pristupačnost. Zato je promišljano šta može da se učini kako bi raznovrsnost onoga čime se bave ženske organizacije približile prevashodno ženama. U Beogradu ima preko 20 ženskih organizacija, inicijativa i programa, a žene često kažu da veoma malo znaju o tome čime se sve bave žene koje su se samoorganizovale kako bi učinile život kvalitetnijim u ovom društvu, da ne znaju kako da dođu do tačnih informacija koje bi im eventualno bile značajne u ličnom, profesionalnom ili porodičnom životu, da ne znaju da li je ponuda koju imamo besplatna ili ne, kako da se učlane ili angažuju u nekim akcijama...

Organizacija Žene na delu je odlučila da počne od Beograda i to tako što će ponuditi bazar informacija o radu ženskih organizacija, ali i još nesto važnije - ponudila je i otvoreni prostor gde će sve zainteresovane žene i devojke moći da provedu tri re/kreativna sata u programu koji će voditi druge žene. Tako će se Ženski dan održavati svake poslednje subote u Kulturnom centru REX u Jevrejskoj 16. Tog dana žene mogu da dođu, popiju kafu ili čaj, da porazgovaraju sa drugim ženama, da urade nešto korisno samo za sebe, da podele svoje vreme sa drugim ženama.

Žene na delu organizuju i pozivaju: Drage žene - dobrodošle ste da zajedno menjamo svoj zivot!

Ženski dan pomogla holandska fondacija Mama Cash.

Vise informacija na telefon 011 2455 846, na e-mail: zenenadelu@gmail.com, i na sajtu www.zenergija.org


 


 


 


Datum objavljivanja: 20.11.2008.