Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Žene s' vezom

U Savremenoj galeriji Zrenjanin, 23. juna u 20h, biće otvorena izložba u organizaciji Punkta za umetnički eksperiment, Projekat renoviranje / Art servis - "Žene s' vezom". Autor projekta je Nena Skoko, a koordinatori Dragana Marković i Milena Ristić.

 

"Projekat ima za cilj dalje približavanje savremene umetnosti i institucija kulture (muzeji, galerije...) "običnom čoveku" kao i podsticanje razmišljanja o NOVOM i STAROM i njihovim vrednostima.



SHOPPING postaje vodeća kreativna akcija koja sada formira nova estetska shvatanja kod ljudi.  Promene u izgledu grada na koje su uticale pojave tipskih, blještećih radnji kao i  tezge i tezgice, pa navike stanovništva da kupuju svuda i u svakom trenutku, samo su propratni efekti ove društvene pojave.



Mi tragamo za osećanjem lepog kroz doradu, renoviranje i likovnu intervenciju na već korišćenim odevnim predmetima.                            




Akcija koju smo u tom cilju organizovali održana je u Galeriji Etnografskog muzeja  od 22. do 30.aprila 2008. godine. Dokumentacija projekta i realizovani predmeti  biće prikazani od 23. do 29. juna 2008. godine u  Savremenoj galeriji Zrenjanin.  Punkt će sarađivati sa članovima ULUPUDS-a na ovom projektu (sekcija za tekstil i savremeno odevanje) i sa mladim umetnicima, studentima Akademije lepih imetnosti, Fakulteta likovnih umetnosti i Modart-a Beograd. Smatramo da je učešće mladih umetnika neophodno radi kontinuiteta u daljem širenju vrednosti umetnički izrađenih ili dorađenih predmeta." 


 1. Nena Snežana Skoko



 2. Milena Ristić



 3. Lidija Vujović



 4. Dragana Marković



 5. Tatjana Kuburović



 6. mladi umetnici, gosti Punkta: 


Ivana Čemerikić, Ivana Mlađen, Jana Trivanović, Iva Soković, Ivana Murišić, Ana Pavlović, Bojana Stamenković, Nataša Stojanović, Nataša Nokolov


 


 


Datum objavljivanja: 20.06.2008.