Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Žena okom žene

Grupna izložba fotografija pod imenom "Žena okom žene", može se pogledati u foajeu Kulturnog centra Pančevo u periodu od 22. do 27. aprila.

 


O rodnoj ravnopravnosti se često priča u medijima u poslednje vreme, ali je sazrevanje svesti o značaju rodne ravnopravnosti spor proces kod nas, iako je preduslov za temeljne demokratske promene i primenu procedura i zakona koji su na snazi u zemljama u regionu.  Lošiji socio-ekonomski položaj žene u Srbiji je činjenica, što je posebno naglašeno u slučaju žena iz marginalizovanih grupa u Vojvodini u kojoj živi 27 nacionalnih i desetak verskih manjina, te su one često duplo, trostruko ili višestruko diskriminisane.  Osnovni problem je sistemska i vekovna, 'tradicionalna' i opšteprihvaćena neravnopravnost izmedju muškaraca i žena.




Organizovanje ove foto izložbe je jedan od koraka aktivnog zagovaranja za hitno donošenje Zakona o rodnoj ravnopravnosti jer će to stvoriti pravni preduslov za prekid dikriminatornih praksi i postizanje pune rodne ravnopravnosti, odnosno stvaranje jednakih mogućnosti za muškarce i žene na svim nivoima i u svim segmentima društvenog i privatnog života.

Izložba fotografija "Žena okom žene" – deo projekta "Položaj žene u Vojvodini – na putu ka rodnoj ravnopravnosti"

ExPozicija – neformalna grupa žena iz Pančeva u saradnji sa Foto, kino i video savezom Vojvodine  organizuje foto izložbu  "Žena okom žene" koja je deo projekta "Položaj žene u Vojvodini – na putu ka rodnoj ravnopravnosti".  Ovaj projekt je finansijski  podržan od strane Ekumenske Inicijative Žena iz Omiša, Republika Hrvatska, a sprovodi se uz podršku Inicijative za inkluziju VelikiMali, Pančevo.


 


Datum objavljivanja: 16.04.2009.