Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Zemlja ljudskih prava

Land of Human Rights je projekat koji se bavi statusom kvo ljudskih prava u Evropi viđenim kroz perspektivu vizuelne umetnosti. Projekat se bavi ovom temom na analitički i vizionarski način.

 


Tokom tri godine diskurs ljudskih prava u Evropi će prodreti u širu javnost umetničkim sredstvima. Diskusija bi trebalo da bude zasnovana na temi "pred vlastitim vratima" ili "unutar vlastite kuće". Zamišljeno je da planirane aktivnosti dopru do široke publike i učine nas svesnim sledeće činjenice: na različitim nivioma ljudska prava nisu ni u Evropi zagarantovana!



Sastavni deo dugoročnog projekta Land of Human Rights je poster kampanja, koja će se događati između ostalog i u KONTEKST galeriji. Sa početkom od septembra 2007, set od 4 postera će biti štampan na pola godine. Prednja strana postera predstavlja radove umetnika/ca, a na zadnjoj strani se nalaze kratki tekstovi teoretičara/ki ili aktivista/kinja ljudskih prava, koji će tematizovati trenutna pitanja ljudskih prava.



Cilj kampanje je da se ljudi informišu sa svojim pravima i da se podigne svest o pitanju trenutnih ljudskih prava kod velikog dela populacije.



Land of Human Rights je razvio i organizovalo < rotor > udruženje za savremenu umetnost, Grac, Austrija u saradnji sa pet zemalja - Slovenija, Hrvatska, Nemačka, Češka i Mađarska.



Posteri se besplatno dele! Možete ih uzeti u KONTEKST galeriji svakog radnog dana od 16h do 20h.


Autori/ke postera druge kampanje: bankleer (Berlin), Miklós Erhardt & Dominic Hislop (Budimpešta), Tadej Pogačar (Ljubljana), Alexandros Georgiou i Jennifer Nelson, u saradnji sa ITYS, Institute for Contemporary Art and Thought, Konate Mamadou i Theophile Yerbanga (Atina)


 


Datum objavljivanja: 08.07.2008.