Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Zemlja

Đorđe Stanojević predstaviće svoje slike rađene u tehnici ulje na vinilu, u Galeriji Studentskog kulturnog centra, 19. marta, 2008. godine.

 


Taktilnost i misao su osnovna sredstva komunikacije Đorđa Stanojevića. Taktilnost je nanos boje. Misao je stilizacija forme.



Kao kada gledate u dlan. Možete videti puteve našeg života. Brazde na licu su odraz svih naših stremljenja, drhtaja, uzbuđenja. Dubina kože na rukama je priča o našim pokušajima. Taktilnost kože tela je zapis jednog trajanja u vremenu.



Na globusu su obeležene granice, kontinenti, mora, kao brazde. Globus je samo trenutni zapis forme koja se menja i svakoga dana ima svoju novu fizionomiju koja je rezultat njegove istorije. Sve slike formiraju jednu sliku kao hologram. Delovi holograma mogu egzistirati samostalno ili u relaciji sa drugim jedinicama.



Sve slike su rađene tehnikom ulja na vinilu u periodu od 2006 do 2007.godine. Dimenzija cele kompozicije je 9,5x1,5m. Kompozicija zahteva veliki zid sa frontalnim prirodnim osvetljenjem.


 


Datum objavljivanja: 11.03.2008.