Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Zazidan beskraj

U utorak, 3. juna u Galeriji DOB-a biće otvorena izložba Miodraga Vargića pod nazivom "Zazidan beskraj ili lepo je kad je čovek kod svoje kuće".


 


Skulptura Miodraga Vargića pod nazivom "Zazidan beskraj ili lepo je kad je čovek kod svoje kuće" je izgrađena od starog nameštaja - materijala koji je napunjen značenjem upotrebe u svakodnevnom životu, nizom godina. Povodom svoje 'readymade' skulpture, koja će biti postavljena u Galeriji DOB umetnik kaže: "U cilju prikazivanja onoga što je skriveno, nataloženo u unutrašnjosti kuće, biće rasklopljen organizam kuće i od nađenog materijala izvedena skulptura. Nameštaj kao njen sadržaj, ono što je sklonjeno, u procesu dekonstrukcije postaje vidljiv, dostupan pogledu, glavni akter i materijal u izgradnji skulpture-džinovske kuće. Sav intezitet rada jeste u postupku izvrtanja na videlo jer je to suočavanje ali i regovanje na materijalnost, nagomilanu tradiciju, navike da uživamo gotova rešenja, iskorak iz prošlosti da bi, se počelo iz početka, što zahteva stanje budnosti kao autentične potrebe za duhovnošću."



Miodrag Vargić je rođen u Beogradu 1975. godine. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti, vajarski odsek, u Beogradu, u klasi profesora Vladimira Komada. Učestvovao na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Izložbom "Zazidan beskraj ili lepo je kad je čovek kod svoje kuće" završava postdiplomske studije u klasi profesora Mrđana Bajića.


 



Datum objavljivanja: 02.06.2008.