Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Zabava

Tafil Musović od 1. septembra, izlaže crteže iz ciklusa Zabava, u Galeriji Grafičkog kolektiva u Beogradu, Obilićev venac 27. Radovi se mogu pogledati do 13. septembra.

 


Tafil Musović (1950), završio Akademiju likovnih umetnosti 1974. u Beogradu i postdiplomske studije na istoj Akademiji 1979. Od devedesetih živi i radi u Amsterdamu. Prvu samostalnu izložbu Tafil Musović je priredio 1977. takođe u Grafičkom kolektivu. Ponovo u Grafičkom kolektivu izlaže nove crteže iz ciklusa Entertainment (Zabava), 50X 70cm i 70X50 cm, kombinovana tehnika. U tim radovima istražuje osnovne komponente osetljive sopstvene crtačke ortografije. 




 "Ako je Igra osnovna poluga života, a nagonska agresija nesumnjiv izvor energije koja ima istu vrednost i značaj kao seksualni nagon čovekov, može li se reći da su razne (društveno prihvatljive) borilačke veštine vid humanizovanja naše animalne prirode i bitna tačka oslonca za opstanak individue?... U svom novom ciklusu crteža Zabava u fragmentima sceničnih situacija Tafil Musović sugeriše dramatične scene koje prate boks meč; živim figuralnim situacijama, čitljivom i ekspresivnom rukopisnom toku, on kondenzuje u jak metaforički znak vitešku borbu u kojoj subverzivna linija podvlači dvostruki identitet pobednika/gubitnika, ljubav i rajsko savršenstvo nevinih, igre praznine i strah od smrti."

                                                                                   iz  predgovora Ljiljane Ćinkul


 


Datum objavljivanja: 11.08.2008.