Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Young Artists Award

Konferencija i regionalna izložba mladih vizuelnih umetnika i umetnica, dobitnika i dobitnica nagrade Young Visual Artists Awards.


 


Na izložbi će biti predstavljeni umetnici/e: Barbora Klimova (Nagrada Jindrich Chalupecky), Luiza Margan i Miha Presker (Nagrada OHO grupe), Mladen Miljanović (Nagrada ZVONO), dobitnik/ca nagrade za 2008. godinu (Artist of Tomorrow nagrada) – ime dobitnika/ce biće poznato do kraja juna), Lucia Nimcova (Nagrada Oskar Cepan), Vedran Perkov (Nagrada Radoslav Putar), Boris Petrovski (Nagrada Denes), Irgin Sena (Nagrada ARDHJE), Katarina Zdjelar (Nagrada Dimitije Bašićević Mangelos)



Po treći put u istoriji projekta Young Visual Artists Awards (YVAA), mladi umetnici/e, dobitnici/e nagrada u okviru ovog medjunarodnog programa, biće predstavljeni/e na grupnoj, regionalnoj izložbi. Projekat pod nazivom Young Visual Artists Awards (YVAA)  je međunarodni nagradni program koji je posvećen mladim vizuelnim umetnicima i umetnicama iz Centralne i Jugoistočne Evrope, a organizuje se u deset zemalja u regionu.



Ovaj projekat inicirao je i organizuje The Foundation for a Civil Society (FCS)  iz Njujorka, a  podrazumeva godišnje programe sa nacionalnim izložbama i nagradama kao i rezidencijalni program za umetnike/ce dobitnike/ce nagrada u okviru  International Studio and Curatorial Program u Njujorku.



Više informacija o projektu i umetnicima možete pronaći na www.yvaa.net i na www.kontekstgalerija.org


 



Datum objavljivanja: 04.07.2008.