Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

World Press Photo u DOB-u

The World Press Photo Exhibition je izložba koja će biti otvorena za posetioce u Domu оmladine Beograda od 16. do 30. maja. Ova jedinstvena putujuća izložba prikazuje radove pobednika godišnjeg takmičenja u novinskoj fotografiji koje se održava širom sveta.

 


Ove godine takmičenje je privuklo 5508 fotografa iz 124 zemlje, 96 268 fotografija je uvršteno u takmičarsku proceduru, a izložba će biti prikazana u oko sto izložbenih prostora širom sveta.


Na ovoj javnoj prezentaciji novinske fotografije  izložene su  pobednička fotografija i druge nagrađene fotografije iz svake od deset takmičarskih kategorija. Značaj ove izložbe za razvoj fotografske kulture u Srbiji izuzetno je veliki –  osim sa insiprativnim izborom angažovanih fotografija autora iz celog sveta, posetioci će biti u prilici da se upoznaju i sa načinom na koji su one nastale, odnosno sa praksom savremenog profesionalnog fotografa. Nadamo se da će ova reprezentativna postavka podstaći interesovanje mlađih i ohrabriti starije da nastave da se fotografijom bave na još višem profesionalnom nivou.


World Press Photo je nezavisna, neprofitna organizacija sa sedištem u Amsterdamu, gde je i osnovana 1955. godine.

World Press Photo je podržan od strane Dutch Postcode Lottery-a i sponzorisan od strane  worldwide Canon i TNT-a. 


Radno vreme izložbe:

17- 30. maj:  ponedeljak/subota 11 – 21h, nedeljom 12 – 18h


 


Datum objavljivanja: 15.05.2009.