Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Vujičić & Jonta

Galerija ’73 poziva da u petak, 9. maja sa početkom u 20 časova prisustvujete otvaranju izložbe umetnica iz Kanade, Biljane Vujičić i Nadje Jonte (Nadia Ionta), pod nazivom Remnants in time (Ostaci u vremenu).


 


Biljana Vujičić o izložbi:



Memorija – skrivena iluzija stvarnosti

"30.000 puta brže od svesti emocije diktiraju zapamćene iluzije – produkt nama poznat kao memorija. Jedinstvena memorija svake jedinke je dokaz izopačivanja stvarnosti putem delovanja različitih emocija.

U kolekciji Glasovi 1-8 memorisani glasovi su fizički zabeleženi na platnu. Pokušaj beleženja nevidljivog i neopipljivog glasa je pokušaj prenošenja sopstvene memorije na površinu platna vidnu za posmatrača."



O izložbi i umetničkom radu Nadje Jonte:



Nadja Jonta najčešće radi na instalacijama i skulpturama koje nisu tradicionalnog tipa. Ona prikazuje delove ljudskog tela kroz vreme. Zaintrigirana je medicinskim istraživanjima i psihologijom ljudi. Ljudsko telo je centralni element u njenom istraživanju u kome želi da zaustavi proces raspadanja ljudskog tela i da prikaže haos i momenat kad ljudsko telo potpuno nestaje. Svojim instalacijama ona želi da prikaže nemoć ljudskog bića da zaustavi smrt i prikaže kontradikciju između života i smrti.



Instalacija kože kao struktra je zarobila energiju koja deluje aktivno kao metafora i daje objektu formu, a istovremeno deluje nemoćno.


 



Datum objavljivanja: 08.05.2008.