Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Vođenje na neviđeno

Vođenje na neviđeno Vodič na neviđeno Boris Dončić 29. jun 2023. u 18.30 časova Muzej savremene umetnosti, I nivo (prizemlje)

 



 


„Plava izložba“ je zamišljena kao rezonantni prostor za dijalog sa umetničkim delima iz zbirki Muzeja savremene umetnosti svim čulima, ali sa jednim važnim ciljem, da obratimo pažnju na ljude oko nas i da izgradimo senzibilnost i prihvatanje svih drugih, makoliko bili drugačiji od nas samih.



Dvanaest dela sa izložbe koja se čuvaju u Muzeju savremene umetnosti predstavljena su kroz višečulne interpretacije koje su izveli studenti Vajarskog odseka na Fakultetu likovnih umetnosti. Slike, fotografije, crteži, video radovi i kolaži, dobili su nove dimenzije prepoznavanja i tumačenja. Interpretacije se obraćaju ostalim našim čulima, pa o delima iz muzejske kolekcije saznajemo dodirujući, slušajući, prolazeći kroz instalacije i prostor Muzeja.



Da bismo posetiocima pomogli da ova čula dođu do izražaja i da pojačamo osećajnost tih receptora, nudimo vam iskustvo vođenja na neviđeno. Pozivamo vas da u četvrtak 29. juna dođete u Muzej savremene umetnosti, da ponesete entuzijazam, želju da učite celim telom i svim čulima, volju da na kratko zažmurite i prepustite se našem vodiču na neviđeno, sa punim poverenjem gde će vas odvesti. Mi smo pripremili poveze za oči i osobe koje će biti tu da pripomognu posetiocima u kretanju kroz izložbu.



Vođenje počinje u 18.30 časova, a broj učesnika je ograničen, te molimo zainteresovane da svoje mesto rezervišu prijavom na adresu info@msub.org.rs.


 



Datum objavljivanja: 27.06.2023.