Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Vlastimir Nikolić: Beleške o prolaznosti

U petak, 1. juna u 20. sati u Galeriji SKC Novi Beograd, otvara se samostalna izložba slika autora Vlastimira Nikolića, pod nazivom, "Beleške o prolaznosti". Koncepcija i realizacija: Ljiljana Subotić

 


Miodrag Protić: "Svaka slika, svaki crtež, Vlastimira Nikolića poziva nas da se nadnesemo nad suštinom. Moglo bi se reći da je on slikar tišine."


Alen Boske: "Slike Vlastimira Nikolića svedoče da i u tim rušilačkim procesima ima neke neslućene lepote."


Đorđe Kadijević: "Plastični znak kod Nikolića je sublimiran i apstraktan, zaokupljen suštinom i "dušom" pojava doveden do savršenstva."


Zoran Markuš: "Nikolić postiže efekat jedne izuzetno pročišćene dinamike likovnog izraza, jednu gotovo kvintesenciju pokreta u najopštijem smislu reči, kao da je Eol, bog vetrova odbeglih iz Pandorine kutije, materijalizovao svoj dah."


Nikola Milošević: " ...Nikolićeve slike ne odišu blagostanjem, pre bih rekao opreznošću, ponekad buntom, češće pomirenošću. Duša je tu, svejedno koliko romantična, u uglu negostoljubivog univerzuma i sa teškoćom da se u njemu ukoreni. Poslednji odbljesci svetlosti su i poslednje reči nežnosti koja se gasi: mislili smo na druge, ali kao da je sve izvesnije da smo sami."


 


Datum objavljivanja: 31.05.2012.