Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Vladimir Ranković

U galeriji Kulturnog centra Novog Sada, 25. marta biće otvorena izložba digitalnih printova kragujevačkog umetnika Vladimira Rankovića.


 


Vladimir Ranković, rođen 1973. godine u Kragujevcu. Završio je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek Primenjena grafika, atelje Grafika i knjiga, u klasi profesorke Milice Vučković. Radi na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Izlagao je na oko 50 grupnih izložbi. Nagrađen je za crtež na izložbi Crtež Beograda 2001, i za grafike na Petom bijenalu likovnih i primenjenih umetnosti u Smederevu i na 24. likovnom salonu u Kovinu.


Realizovao je pet samostalnih izložbi: Prostori, crteži (Moderna galerija Narodnog muzeja Kragujevac i Francuska kuća »Jelena Anžujska«, Kraljevo), Međuprostor, instalacija Kreveti Balkana (sa Radošem Antonijevićem – koautor izložbe priređene u okviru multimedijalnog festivala PATOSoffIRANJE, Galerija Centra za kulturu Smederevo), Tuđi prostori – 12 | 12, instalacija (Galerija Studentskog kulturnog centra Kragujevac), Tuđi prostori – "Živi li čovek od iznutra ka spolja ili od spolja ka iznutra?", instalacija (Galerija Doma omladine Beograda) i Gosti – reprodukcije nepostojećih slika.


 



Datum objavljivanja: 24.03.2008.