Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Vladimir Petrović: Lica

U četvrtak, 5. marta u 19 časova u Modernoj galeriji CZK Lazarevac otvara se izložba crteža "Lica", lazarevačkog umetnika Vladimira Petrovića.

I

 


 


Na izložbi će biti prikazana serija portreta, posmartana kao samostalna umetnička dela, ali i kao likovno- filozofsko razmišljanje o portretisanom.



Projekat "Razgovor sa umetnikom" nastao je sa ciljem da se mladim i kreativnim snagama pruži institucionalna podrška u vidu prezentacija njihovog aktuelnog stvaralaštva, medijske promocije i afirmacije.



Vladimir Petrović, rođen 25. decembra 1988. u Lazarevcu. Završio školu za dizajn u Beogradu. Diplomirao na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, smer slikarstvo u klasi profesora Saše Filipovića, završio master studije kod istog profesora. Član je ULUS-a od 2012. godine.Imao šest samostalnih izložbi:



Samostalna izložba “Ljudi”, Moderna Galerija, Lazarevac, 2011.

Samostalna izložba “Ljudi”, Galerija “Prometej”, Novi Sad, 2011.

Samostalna izložba “Lica”, Galerija “Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka”, Beograd, 2011.

Izložba crteža, Galerija “Studio 26”, Dom kulture Studentski grad, Beograd, 2013.

Samostalna izložba “Lice”, Galerija "Progres", Beograd, 2013.

Samostalna izložba “Lica”, Galerija “ULUS”, Beograd, 2014.



Učestvovao na oko trideset grupnih izložbi. Učestvovao na sedam likovnih kolonija.Učestvovao na nekoliko kreativnih radionica i festivala. Volontirao na ALU kao saradnik u nastavi tokom 2009./2010. godine na predmetu crtanje i slikanje. Pisao tekstove za on-line časopis Frenzy spark na temu Likovnih elemenata u umetnosti.Radi kao nastavnik likovne kulture u osnovnoj školi “Rudovci” i "Vojislav Voka Savić" u Lazarevcu.


 



Datum objavljivanja: 05.03.2015.