Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Vladimir Lalić: Urbani fragmenti

U četvrtak, 19. maja u 19 sati u Srećnoj galeriji SKC-a, otvara se izložba slika Vladimira Lalića, pod nazivom, "Urbani fragmenti", (Specijalističke studije FLU Beograd, odbrana rada, Mentor: prof. Anđelka Bojović)


 


Služeći se  fotografijom koja dokumentuje vizuelne događaje, motive iz svakodnevnog zivota, konkretne situacije tj. oblike koje je foto-aparat zabeležio, likovnim sredstvima prenosim na platno. Motive iz svakodnevnog zivota smeštam u izd­vojene segmente (slike) koje načinjene slikarskim potezima i površinama materi­jalizuju likovnu ideju i komponuju zadati prostor, polazeći od analitickog, preko svedenog, do poluapstraktnog crteža, samog oblika i njegove pozadine.Frag­menti izdvojeni iz urbanog okruženja, sada likovno obrađeni, na platnu dobijaju sasvim novu formu i karakter. Atmosfera betonskog sivila i tamnih tonova simb­oliše subjektivni osećaj praznine, izopštenosti i otuđenosti savremenog čoveka.




Vladimir Lalić (1978. Sarajevo) je 1997. godine završio školu za dizajn u Beogradu. 2003. godine diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, Smer zidno slikarstvo-slikar restaurator. Primljen u Udruzenje likovnih umetnika Srbije 2004. godine. 2008. godine upisuje specijalističke studije iz oblasti slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Od 2002. godine izlaže na više kolektivnih revijalnih izložbi u Beogradu i Vrbasu, Kovinu, Petrovcu na Mlavi i Šapcu. 2006. godine biva angažovan kao saradnik Zavoda za zaštitu spomenika i kulture Srbije na konzervatorskim i restauratorskim radovima u Pećkoj partijarsiji i Manastiru Žiča.


 



Datum objavljivanja: 17.05.2011.