Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Vladimir Jočić: Dinamika tela i duha

U petak, 21. januara 2022. godine sa početkom u 19. časova u Galeriji Kuće Vojnovića, održaće se otvaranje samostelne izložbe slika „Dinamika tela i duha“ autora Vladimira Jočića iz Obrenovca.

 



 


Vladimir Jočić rođen je u Podujevu 1979. godine. Diplomirao je na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu na slikarskom odseku u klasi prof. Koste Bunuševca 2004. godine. Na istom fakultetu završio je specijalističke studije u klasi prof. Vladimira Veličkovića 2007,  dok 2013. godine upisuje doktorske studije kod istog mentora. Na Fakultetu savremenih umetnosti u zvanju asistenta na predmetu Crtanje i slikanje zaposlen je 2014, a od 2019. godine izabran je za docenta. Do sada je imao dve samostalne izložbe i učestvovao je na dvanaest kolektivnih izložbi. Dobitnik je i dve nagrade: Prva nagrada za slikarstvo likovne kolonije „Ada“, Galerija '73 u Beogradu 2015 i nagrada Jesenjeg likovnog salona za slikarstvo u Vrbasu 2017. godine.


Vladimir Jočić o svom radu kaže „Na mojim slikama želim da pokažem prirodu naše stvarnosti, koja se odvija u prostoru i vremenu, gde je kretanje otelotvorenje i simbioza i jednog i drugog. S obzirom na prirodu površine platna, koja je dvodimenzionalna i statična, interpretacija prostora, a posebno vremena,iziskuje vrlo zahtevan proces promišljanja u cilju dostizanja tih vrednosti u oku posmatrača“.  


Izložba slika „Dinamika tela i duha“ autora Vladimira Jočića biće otvorena za javnost do 4. februara 2022. godine. Posetioci će moći da pogledaju izložbu svakog radnog dana od 09.00 do 19.00 časova. Ne zaboravite da i dalje poštujemo propisane mere zaštite. Ulaz na izložbu je slobodan.


 


 



 


Datum objavljivanja: 19.01.2022.