Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Vizije pejzaža

"Poetske vizije pejzaža i ispitivanje bojene materije", je magistarska izložba slika Danijele Mladenović, koja će se održati u Galeriji FLU, od 11. do 21. septembra.

 


"...Motiv pejzaža, kao spolja dati povod predstavlja temelj, pokretački izvor u koji ugrađujem sopstvene ideje.  Na  radovima tragam za tananim treperenjima izraza, asocijacijama prirode ili iluzionističkog prostora. Gradim poetske spletove uronjene u materiju. 


Slike predstavljaju isečke prirode, prednje i zadnje strane njenih razgolićenih objekata i njihovo međusobno dejstvo. U testo boje mešam razne jestive materije. Prolazim zanosnu ''slikarsko -  gastronomsku'' putanju koristeći mnoge đakonije.  Savesno i pažljivo biram sastojke i smišljam recepte. Naslađujem se slikanjem koje se još više približilo činu uživanja.  Hrana ukusna i mirišljava pomešana sa kremastom bojom i staklastim vezivom obraća se sladokuscima i izaziva pojačan rad pljuvačnih žlezda. Bregovi i klisure ''poslastica'' izazivaju želju da se slika i taktilno primi..."


 


Datum objavljivanja: 01.09.2008.