Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Višemedijsko stvaralaštvo i umetnici Milorad Mića Stajčić, prezentacija radova

Utorak, 3. septembar u 20h. mala sala Ciklus: Višemedijsko stvaralaštvo i umetnici
Milorad Mića Stajčić, prezentacija radova

 



U okviru ovog ciklusa Sekcija proširenih medija ULUS i SKC predstavljaju stvaraoce u oblasti višemedijske umetnosti. Polimediji, višemediji, transmediji, intermediji, prošireni mediji, kao i multimediji jesu alternativni termini kojima se mapiraju prakse koje predstavljaju izazov teoriji i istoriji umetnosti, u velikoj meri zarobljeni u okviru modernističke paradigme koja na naglašen način insistira na medijskim podelama u stvaralaštvu.



Milorad - Mića Stajčić je vajar iz Beograda. Njegov rad obiluje simbolikom iz oblasti potrošačkog društva i pop kulture, najčešće sa elementima humora i provokacije. Cilj njegove umetnosti je da svet učini boljim mestom za život čoveka, oslobađajući ga od predrasuda i strahova koji su utemeljeni u društvenim, političkim i kulturološkim dogmama i ideologijama današnjice. Osim skulpture izražava se putem raznih instalacija, fotografije, performansa.



Ciklus razgovora organizuju Vladeta Stojić, višemedijski umetnik, Sekcija proširenih medija, ULUS i Stevan Vuković, urednik Filmforuma SKC.


 



 


Datum objavljivanja: 03.09.2018.