Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Višemedijsko stvaralaštvo i umetnici

Utorak, 18. jun u 20h. mala sala ciklus: Višemedijsko stvaralaštvo i umetnici
tema: Artterror (Milica Lapčević, Vladimir Šojat) work in progress prezentacija radova i razgovor sa autorima, učesnici: Milica Lapčević, Vladimir Šojat i Stevan Vuković; moderator Vladimir Bjeličić


 


Artterror u Filmforumu SKC želi da inicira razgovor o procesu rada na filmu i videu, prvenstveno kao procesu istraživanja mogućnosti reprezentacije stvarnosti pomoću savremene tehnologije, uz prikazivanje inserata iz svojih work in progress materijala. U fokusu su dva rada u nastajanju „Diary about plants“, dugometražni eksperimentalno-dokumentarni film u trajanju od 70 minuta (fragmenti) i „Spring cleaning“, video art u trajanju od 30 minuta. Rad na filmu „Diary about plants“ započeo je 2014. i imao je razne faze. Zbog svog aktivističkog potencijala i subverzivnog pristupa, ovaj rad će biti dovršen kad se iskristališe odgovor na pitanje kako biljke prisustvuju revolucijama. Rad na filmu „Spring cleaning“ započeo je kao razmišljanje kako da se definiše situacija u kojoj je, kako u političkom, tako i u ličnom smislu, potrebno veliko spremanje. Veliko spremanje je metafora za neophodnost ulaska svežeg vazduha, izbacivanja prašine, čišćenje prozorskih okana da uđe svetlo, pretresanje uspomena na napuštene prostore, odbačene životne stilove i davno pročitane i nepročitane knjige.

U okviru ovog ciklusa Sekcija proširenih medija ULUS i SKC predstavljaju stvaraoce u oblasti višemedijske umetnosti. Ciklus razgovora organizuju Vladeta Stojić, višemedijski umetnik, Sekcija proširenih medija, ULUS i Stevan Vuković, urednik Filmforuma SKC.


 



 


Datum objavljivanja: 17.06.2019.