Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Violeta Marković: Rasponi metafizičkog beskraja

U četvrtak, 16. juna u 18. časova u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac biće otvorena izložba slika "Rasponi metafizičkog beskraja", Violete Marković.

 



 


Na izložbi će biti prikazani radovi "geometrizovanih oblika, skladno i otsečno profilisanog konstrukta. Neka polja su obogaćena unosima isprepletanih, bogato ukrašenih, pravilno oblikovanih nizova. Pojedine, prazne segmente, zaposela je kaligrafija mahom ispisana primerenim, tankim kursivom. Pažnju skreću unete reči, koje se odnose na pažljivo odabrane citate, zapravo, na misli umnih ljudi, proteklih i naše epohe. " (Zdravko Vučinić, iz teksta kataloga)



Izložba je deo programskih aktivnosti galerije u okviru manifestacije "Jun- mesec galerije", posvećene obeležavanju jubileja, 20 godina od osnivanja galerije.





Violeta Marković rođena je 1974. godine u Požarevcu. Bavi se slikarstvom i kaligrafijom. Višu školu likovnih i primenjenih umetnostizavršila je 1995. godine u Beogradu, gde je i učila pismo kod profesorke Mirjane Vojnović. Član je ULIS-a “Milena Pavlović Barili” Požarevac, od 1995. godine. Do sadajeučestvovalana preko sedamdeset kolektivnih izložbi i nanekoliko likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu. Ovo joj je dvadeset druga samostalna izložba.


 



Datum objavljivanja: 14.06.2022.