Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Viktor Ugo Rios Olmos: Tačka gledišta

U sredu, 3, jula u 19h u Galeriji SKC Novi Beograd otvara se izložba autora Viktora Uga Riosa Olmosa, pod nazivom, "Tačka gledišta" (traje do 11. jula).


 


Ova izložba projekat je saradnje Leposave Milošević Sibinović sa meksičkim umetnicima, pod pokroviteljstvom Ambasade Meksika.


Viktor Ugo Rios Olmos (1980, Meksiko) aktuelni je profesor na FAD, UNAM, kao i koordinator u Ateljeu za produkciju i grafička istraživanja, šef Kolegijuma za štampu, od 2012. profesor u Ateljeu litografije. Držao je radionice duboke štampe i eksperimentalne grafike na Tehnološkom univerzitetu Montereja, nastavne predmete istorije umetnosti, vizuelne komunikacije, crtanja i slikanja na Institutu „Don Boško“ tokom 10 godina. Učestvovao je u selekcijama raznih konkursa i bijenala grafika u Meksiku, Egiptu, Poljskoj, Kubi, Republici Češkoj, Peruu, Indiji, Austriji, Slovačkoj, Rumuniji, Španiji, Poljskoj, Srbiji... Od 2015. godine učestvuje na svim izložbama Međunarodnog autorskog projekta Leposave Milošević Sibinović „Pergament Srbija - Knjiga umetnika pergament koncertina“.


 



Datum objavljivanja: 02.07.2019.