Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Viktor Mijatović: Papirni Street Art

Od 25. aprila do 7. maja, 2011. godine u Galeriji Grafički kolektiv na Obilićevom vencu održava se samostalna izložba autora, Viktora Mijatovića, pod nazivom, "Papirni Street Art".

 


U novim radovima pod nazivom "Papirni Street Art" Viktor Mijatović (1977) predstavlja segmente urbane, ulične umetnosti transponovane na galerijski format u obliku svedenih i čitljivih poruka. Ručno štampane grafike u tehnici algrafije, ravne štampe i stencil-a čine unikatnu celinu koja je kompoziciono bliska fotografskom kadriranju. Naglašen osećaj za raspored elemenata, skladan odnos geometrijski artikulisanih formi, intenzini koloristički pasaži i odnos puno-prazno neke su od odrednica ovih radova. Često depersonalizovane figure i drugi sadržaji istrgnuti iz svog prirodnog ambijenta i postavljeni u novi kontekst, kroz upotrebu elemenata primenjene i kompjuterske grafike, ilustracije i grafita, čine osobenosti autorove likovne poetike.




Diplomirao 2001. grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, gde je 2005. i magistrirao. Izlaže od 1995. Član ULUS-a.


 


Datum objavljivanja: 26.04.2011.