Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Viktor Mijatović

Otvaranje samostalne izložbe grafika Viktora Mijatovića u ponedeljak, 24. marta 2008. godine u 19.00 sati, u Klubu · knjižari · galeriji Glasnik, Kneza Miloša 16 u Beogradu.

 


Viktor Mijatović je umetnik mlađe generacije čije se stvaralaštvo, osobenog likovnog rukopisa, veoma pažljivo i dosledno razvija. Na izložbi u galeriji Službenog glasnika Viktor Mijatović prikazaće grafike većeg formata (100 X 70 cm) i novijeg datuma. Grafike su izvedene u tehnici algrafije, koja ima princip ravne štampe, a matrica sa koje se štampa je aluminijumska ploča. Ova tehnika, kod nas retko prisutna, pruža velike mogućnosti u kombinaciji sa drugim grafičkim tehnikama (visoka štampa ili sito štampa npr.).


Na izloženim radovima biće vidljiva i umetnikova inspiracija grafitima i tzv. uličnom umetnošću. Viktor Mijatović u svom radu često koristi i šablone (stencil). Isto tako, njegove radove odlikuje specifična fuzija grafike i dizajna, te inventivno kombinovanje navedenih postupaka sa kompjuterskom grafikom i ilustracijom. Radovi ovog autora proističu iz savremenog pristupa grafičkoj umetnosti. Viktor Mijatović rođen je 1977. god. u Beogradu. Fakultet likovnih umetnosti, Odsek grafike, završio je 2001. godine u Beogradu. Magistrirao je 2005. godine.


 


Datum objavljivanja: 24.03.2008.