Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Viennacontemporary

Na sajmu savremene umetnosti u Beču - “Viennacontemporary”, u periodu od 24. - 27. septembra, u Marx Halle-u, BLOCKFREI organizacija iz Beča, koja aktivno radi na promociji savremeno kulturno umetničke produkcije sa prostora jugoistočne Evrope u Beču, ovom prilikom će predstaviti tri umetnička kolektiva iz Srbije.


 


Nakon što je na istom događaju 2014. godine predstavljen projekat “Nezavisna umetnost iz Srbije”, BLOCKFREI će ove godine u kategoriji “edicija” predstaviti sledeće kolektive:



Centar za grafiku i vizuelna istraživanja AKADEMIJA - Fakultet likovnih umetnosti

Silkskrin kolektiv

Belgrade Raw kolektiv


Ovi kolektivi predstavljaju neke od najvažnijih aktera na današnjoj sceni savremene umetnosti u Srbiji, gde pored već etabliranih umetnika obuhvataju i one u nastajanju. Okupljeni oko zajedničkih ciljeva, oni proizvode izdanja grafika u manjim serijama, dostupna u ograničenom broju primeraka sa visokom umetničkom vrednošću, kao i fotografije otvorenih izdanja, prepoznatljive po svojim angažovanim narativima. Ovim projektom BLOCKFREI ima za cilj da doprinese većoj vidljivosti savremene grafike i fotografije iz Srbije u kontekstu Austrije.


 



Datum objavljivanja: 22.09.2015.