Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

VIDEODROM - Aktivizam i eksperimentalni film

V I D E O D R O M, Šesti seminar - Aktivizam i eksperimentalni film Dom kulture !Studentski grad" od 15. do 17. decembra, 2017.

 



 


Videodrom je kulturno-obrazovni program koji propituje režime znanja u odnosima filmske umetnosti i savremenog audio-vizuelnog medija prema društvenom kontekstu i dominantnoj društveno-ekonomskoj paradigmi. Ovogodišnje izdanje projekta, koji je zamišljen kao višegodišnje istraživanje, baviće se odnosom aktivizma i pokretnih slika.



U samoobrazovanom formatu predavanja, projekcija, razgovora i radionica, Videodrom će predstaviti različite pozicije filmskog aktivizma, kako u istorijskom tako i u kontekstu savremenosti.



Šesti seminar projekta Videodrom održava od 15. do 17. decembra 2017. u Domu kulture "Studentski grad".



Projekat Videodrom organizuje Transimage platforma za politike pokretnih slika i Doplgenger umetnički duo uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Akademskog filmskog centra Doma kulture “Studentski grad”. Šesti seminar realizuje se u saradnji sa Alternative Film/Video festivalom i Fakultetom za medije i komunikacije u Beogradu.



 Više informacija: www.transimage.org





Radionica / Workshop

FOOTAGE GAME / IGRA S FUTIDŽOM

Vodi / Run by: NEOZOON

15 – 17. 12. 2017. | (11:00 – 18:00)

Dom kulture "Studentski grad" (Atelje 26) | Fakultet za medije i komunikacije



Neozoon’s workshop Footage Game would like to deepen the subject of found-footage by watching and discussing a collection of selected clips, movies and art works and encourage participants to develop their own found footage piece considering sociological phenomena and/ or paradoxes of cultural norms.



Radionica Neozon kolektiva nastoji da produbi temu pronađenih snimaka i da putem gledanja i diskusije o zbirci odabranih klipova, filmova i umetničkih dela podstakne učesnike na razvijanje vlastitog faund-futidž video rada, uzimajući u obzir sociološke pojave i/ili paradokse kulturnih normi.


 



Datum objavljivanja: 15.12.2017.