Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

VIDEODROM

VIDEODROM, Petak i subota, 25. i 26. novembar u 20:00 Mala sala, Dom kulture “Studentski grad”.


 


VIDEODROM je dugoročni kulturno-obrazovni program koji putem različitih aktivnosti kao što su predavanja, projekcije, radionice, razgovori i gostovanja autora ima za cilj da preispita odnose filmske umetnosti i savremenog audio-vizuelnog medija i da generiše polje za trajnije samoobrazovanje filmskih, vizuelnih i novomedijskih stvaralaca i publike na našim prostorima, te da pomogne profesionalno povezivanje domaćih i međunarodnih stvaralaca.



Ovogodišnje izdanje projekta “Videodrom” bavi se  amaterskim pristupom filmskom znanju i pozicijom amatera kao figure potencijalnosti.



Tokom drugog seminara  i novembarskog segmenta “Videodroma”,  Leonardo Kovačević će prikazati film “Gost” Hose Luisa Gerina i vodiće razgovor nakon projekcije. Druge večeri, u predavanju sa filmskim insertima “Film i politika: nemogući susret?”, Kovačević preispituje mogućnost susreta filma i politike, kao i da li je ovaj susret moguć izvan “fikcije levice” (“fiction de gauche"), kako je u ono vreme redakcija časopisa Cahiers du cinèma zvala popularnu struju političkog filma. 



Leonardo Kovačević je filozof, filmski kritičar i prevodilac. Urednik je na Trećem programu Hrvatskog Radija.



Projekat ”Videodrom” organizuje ”Transimage” platforma za pokretne slike i Doplgenger umetnički duo uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Doma kulture “Studentski grad”.



Više na: www.transimage.org


 



Datum objavljivanja: 23.11.2016.