Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Vetruška i gorocvet za bolji svet

Foaje Kulturnog centra Pančeva, Vojvode Živojina Mišića 4, Pančeva, 3. izložba fotografija sa fotokonkursa "Objektivom kroz svet oko nas", "Vetruška i gorocvet za bolji svet", Zavod za javno zdravlje Pančevo 31.05-15.06. 2013.


 


Zavod za javno zdravlje Pančevo i ove godine organizuje fotokonkurs „Objektivom kroz svet oko nas“ i izložbu odabranih fotografija pristiglih na konkurs. Izložba je posvećena Danu planete Zemlje i Svetskom danu životne sredine u cilju promocije pozitivnog, proaktivnog pristupa sagledavanju stanja u životnoj sredini u Srbiji i promovisanju jedinstva prirode i čoveka koje treba sačuvati, sa posebnim osvrtom na ugrožene biljne i životinjske vrste.


Ove godine tema konkursa je: VETRUŠKA I GOROCVET ZA LEPŠI SVET.  Vetruška i Gorocvet su odabrani kao sinonimi čiste životne sredine, kao asocijacije na vetar koji pročišćava vazduh, vetrenjače, vetroparkove, obnovljive izvore energije; goru, planinu, šume, čistu životnu sredinu, peščare i ostale zelene oaze Srbije, zelenu gradnju i uopšte očuvanje prirode.



 


Datum objavljivanja: 28.05.2013.