Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Vesna Golubović

U Galeriji Feniks, Tadeuša Košćuška 28, 7. maja biće otvorena samostalna izložba crteža Vesne Golubović. Izložba traje do 7. juna 2008. godine.

 



Vesna Golubović (rođena 1955g), završila  je fakultet Likovnih Umetnosti i magistraturu u klasi profesora Stojana Ćelića, 1981. godine.Od 1981. godine zivi u Njujorku, USA, do 2004 god. Imala je 13 samostalnih izložbi i preko 40 grupnih uglavnom u Njujorku. Veliki broj izložbi je rađeno kao crtež na zidu,   "privremena umetnost". Takva je i ova izložba u galeriji Feniks. Radila je i scenografije (gigantske crteže) za moderan balet (koreografija Ohad Naharin, Muna Tzeng, Neta Pulvermaher...)



"Za likovno izražavanje Vesna Golubovic koristi prevashodno međusobna preigravanja linija i površina pazeći pritom da liniju ne zatvori u precizno definisanu konturu, a površinu omeđi na bilo koji način. Njene slike u celini simbolišu otvorenost forme, pa se mogu čitati slobodom različitih pristupa. Važan je utisak koji posmatrač doživi, a to je uvek profinjenost i tananost senzibiliteta, visoka likovna kultura, uzdržanost i nenametljivost; i fenomen da smo ponovo videli nešto što nikada ranije nismo videli. "


 



Datum objavljivanja: 30.04.2008.