Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Veselin Rajović: Crtež kao beskrajna misao

U ponedeljak 15. maja u 19 časova, u Galeriji SULUJ biće otvorena ambijentalna izložba "Crtež kao beskrajna misao" autora Veselina Rajovića. Izložbu će činiti ambijentalna celina crteža - instalacija u prostoru, duž zidova i poda galerije.

 



 


Veselin Rajović rođen je u Baru 1956. godine. Diplomirao je na Nastavničkom fakultetu u Nikšiću i Akademiji umetnosti u Prištini. Više puta je nagrađivan za stvaralaštvo u oblasti likovnih umetnosti. Redovni je profesor na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Prištini (Zvečan - Kosovska Mitrovica).



"Koncept izložbe sačinjava postavljanje crteža na pod kao deo "nedovršene misli" u kojoj se ekspresija pojavljuje nekad manje a nekad više, kao zvuk shvatanja prostora. Naime, kako prtina na snegu ostaje bela na belom (belo je i površina papira na kojoj intervenišem – crtam), tako i linija, boja,leka, bi bili deo odraza te beline, tog ekspresivnog zvuka, koja bi stvarala beo prostor u kojem bi se „sudarali“ linija, boja, mrlja, međusobno iskazujući nedovršenu misao, ne zaokružujući je, već samo na momente naglašavajući ideju (čovek koji hoda i gleda u zemlju), na stih ili znak. Bodljikava žica je korišćena da razdvoji dve slobode, a to između slobode mislim da je crtež" V. Rajović


 


 



Datum objavljivanja: 15.05.2017.