Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Vera Stevanović: Vremenska petlja

U utorak, 24. aprila u 19. sati u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva, otvara se samostalna multimedijalna izložba / instalacija, autorke Vere Stevanović, pod nazivom, "Vremenska petlja". Izložba traje do 11. maja, 2012. godine.

 


Vera Stevanović, rođena na ušću Save u Dunav. Sakuplja reke. Živi i radi na njihovim obalama.


Projekat "Sakupljanje reka" započet je 1992. godine i u ciklusima se pojavljuje u različitim prostorima, okolnostima i situacijama. Reke, gradovi, parkovi, vreme, prostor, lični uzorci, gradovi u pokretu, teku preko svojih reka, u bocama sa svih strana sveta. Donose ih vodonoše, putnici dobronamernici. Sve se slivaju u jedan sliv, ovog puta pančevački, praveći vremensku petlju.... umrežavaju se ljudi preko reka i reke preko ljudi... voda, veza svega i svih... život....


Vera Stevanović je rođena 1953. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, gde je završila i magistarske studije. Izlaže od 1981. godine i do sada je priredila oko dvadesetak samostalnih izložbi u muzejima i galerijama u celoj nekadašnjoj Jugoslaviji, a izlagala je i na mnogim grupnim izložbama i manifestacijama u SCG, BiH, Sloveniji, Parizu i Beču.  Za svoj rad nagrađivana je nekoliko puta: Godišnjom nagradom ULUS-a,  otkupnom nagradom Ministarstva kulture (1998) i Nagradom za malu plastiku (2003).


 


Datum objavljivanja: 23.04.2012.