Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Veljko Valjarević: Gde je nestao čovek?

U petak, 7. decembra 2018. godine u Galeriji Kuće Vojnovića, sa početkom u 19. časova, biće otvorena samostalna Izložba slika i crteža-Gde je nestao čovek?, autora Veljka Valjarevića.

 



 


Veljko Valjarević rođen je 15. septembra 1991. godine u Užicu, gde je završio srednju Umetničku školu. Po završetku srednje škole upisuje Filološko – umetnički fakultet u Kragujevcu u klasi mr Željka Đurovića, osnovne studije završava 2014. godine nakon čega upisuje master studije na istom fakultetu, pod mentorstvom mr Željka Đurovića i komentorstvom dr Jelene Šalinić Terzić.  Do sada je priredio sedam samostalnih i preko trideset grupnih izložbi. Crteži su mu zastupljeni u nekoliko eseja i knjiga o crtežu u Srbiji. Trenutno živi i stvara u Beogradu.


...U ranijem istraživačkom stvaralaštvu, posmatrao sam crtež kao neumornu pojavu, koja je često izlazila van papira, tako da beline papira kao da nisu imale ulogu – crtež je bio ispunjen linijom koja je bila slobodna, opisna ili se prepletala popunjavajući svaki komad beline, oduzimajući kiseonik crtežu. Odjednom, umesto prevelikog opterećenja i oduzimanja kiseonika crtežu, počele su da se pojavljuju bele površine koje su u potpunosti čiste ili donekle opterećene tananim crtežom...

Autor



Izložba će trajati do 19. decembra 2018. godine.


 



 


Datum objavljivanja: 04.12.2018.