Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Veljko Onjin: Nero's House

U četvrtak, 6. juna u 19. sati u Galeriji FLU, Knez Mihailova 53., otvara se magistarska izložba autora Veljka Onjina, " Nero's House".


 


Izložba digitalnih printova pod nazivom „Nero's House“ obuhvata izbor radova nastalih u periodu od 2007. do 2010. godine koji predstavljaju rezultat likovnih istraživanja odnosa između realnosti i virtuelne stvarnosti. Koristeći trodimenzionalnu kompjutersku grafiku u kombinaciju sa fotografijom, balansirajući na granici između horora i humora, Veljko Onjin pokušava da shvati i vizualizuje probleme i posledice sajber-kulture kao i vizuelne kulture uopšte. Pronalazeći veze između digitalnog i organskog autor beleži lična iskustva i traume proživljene u intenzivnom kontaktu sa savremenim tehnologijama i medijima. Kao finalni produkt ovih iskustava nastaju likovni znakovi koji upućuju na otkrivanje opšte prihvaćenih mimikrija, fetiša i samoobmana.


Veljko Onjin je rođen 1978. godine u Pančevu. Diplomirao slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2002. godine u klasi profesora Čedomira Vasića, gde je nastavio postdiplomske studije na istom odseku. Samostalno izlagao u Beogradu i Pančevu. Učestvovao na mnogim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu (Austrija, Italija, Hrvatska, Španija, Nemačka). Objavljivao radove u brojnim inostranim umetničkim publikacijama i magazinima (Rojo®, Ruby, Head, Ventilo, Tema, Remont, Puzdro). Dobitnik je više nagrada iz oblasti digitalne umetnosti, kompjuterske grafike i slikarstva.


 



Datum objavljivanja: 04.06.2013.