Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Velikani grafičkog dizajna: Nezavisna izdanja - Saveta i Slobodan Mašić

Kulturni Centar Grad u okviru izložbe "Velikani grafičkog dizajna - Nezavisna izdanja – Slobodan i Saveta Mašić“ organizuje u subotu 8. aprila u 18h razgovor na temu uloge izdavačke delatnosti Mašića koja je otpočela 1966.godine.


 


Sa našim sagovornicima razgovaraćemo o problemima, izazovima i važnosti koju je izdavačka delatnost Slobodana i Savete Mašić imala u toku druge polovine prošlog veka u Jugoslaviji, a koja se i aktivno održala sve do 2012. godine. Pored toga, naši sagovornici podeliće sa publikom lična iskustva i sećanja na period druženja sa Slobodanom i Savetom Mašić i podsetiti na važnost njihovog stvaralaštva, koje ostaje aktuelno i danas.


Učesnici:

Jerko Denegri, istoričar umetnosti i umetnički kritičar

Milan Vlajčić, književni i filmski kritičar, esejista

Draško Miletić, pisac

Zorica Kuburović, spisateljica, lekarka i esejistkinja

Goran Babić, pisac


Razgovor će voditi Borut Vild, dizajner grafičar, profesor na Fakultetu za medije i komunikacije, Univerzitet Singidunum



Za vreme trajanja izložbe Nezavisna izdanja - Saveta i Slobodan Mašić  do 9. aprila, svakog dana od 14 do 20h posetioci će imati jedinstvenu priliku da nabave neka od izdanja iz  edicije NOVA, PLAVA TRAVA ZABORAVA, TERAZIJE, POSEBNA IZDANJA, OGLEDALO,  CRVENE SVESKA, UNIVERZITETSKE SVESKE, SRPSKA KRUNA.




www.gradbeograd.eu


 



Datum objavljivanja: 31.03.2017.