Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Veče posvećeno stripu sa Nikolom Škorićem

U okviru izložbe originalnih strip-tabli i ilustracija iz serijala „Zagonetač: Godina prva” u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u utorak, 22. novembra 2022, sa početkom u 17 časova biće održano još jedno tematsko veče.


 


Na drugoj od tri tematske večeri gost Stevana Subića biće Nikola Škorić, istoričar i jedan od trojice autora antologijske serije “Državni posao”.





Izložba „Zagonetač: Godina prva” otvorena je 27. oktobra i trajaće do 29. novembra 2022. godine u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Ekskluzivno su, prvi put, javno izložene originalne table iz prve epizode stripa koje su se pred zrenjaninskom publikom našle svega jedan dan nakon svetske premijere stripa u SAD. Celo izdanje stripa rasprodato je za svega šest dana.

Izložba obuhvata 31 originalnu tablu iz stripa, uz printove u koloru, naslovne strane epizoda 1 i 2, kao i skice, dizajn karaktera, postavke, ilustracije i crteže nastale tokom faze priprema za rad. Na postavci su se našli i originalni primerci štampanog izdanja prve epizode.

Ova izložba je jedna od retkih prilika kada se Holivud i strip susreću u jednoj tački, a udeo u svemu tome ima i Zrenjaninac Stevan Subić, strip-crtač. Serijal koji kao pisac potpisuje slavni holivudski glumac Pol Dejno (Paul Dano),a koji ilustruje Stevan Subićnalazi se na čelu malog broja sličnih primera u dosadašnjoj istoriji stripa, a prvi je pod etiketom najvećeg izdavača stripa danas Di-si Komiksa (DC Comics).


 



 


Datum objavljivanja: 22.11.2022.