Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Vanja Ignjac: Ples života

Samostalna izložba grafika autorke Vanje Ignjac, pod nazivom, "Ples života", otvara se u utorak, 28. januara u 19h. u galeriji SKC Novi Beograd.


 


Vanja Ignjac (1992. Novi Sad) diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, 2017. godine, u klasi profesora Radovana Jandrića. U 2017. godini nagrađena je i za najuspešniji umetnički rad na katedri grafike u generaciji 2013/2017. Iste godine upisala je master studije modul: grafika na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, pod mentorstvom redovnog profesora Radovana Jandrića. Postala je član SULUV-a 2017. godine. Univerzitet u Novom Sadu dodelio joj je nagradu za vrhunske rezultate postignute na evropskim i svetskim takmičenjima 2018. godine. Doktorske studije - studijski program likovne umetnosti na Akademiji umetnosti u Novom Sadu - upisala je 2018. godine. Priredila je nekoliko samostalnih i učestvovala na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.




„Izložba ,Ples životaʼ za cilj ima da pokaže postojanost, tradiciju i kulturu romskog naroda kako na teritoriji Republike Srbije, tako i na tlu Evrope, kroz bogatu ornamentiku, figuraciju i simboliku. Grafikama pružam svoje viđenje romskog naroda, pokušavam da približim i prikažem široj publici osobenosti romske kulture, a moja poruka jeste to da je život Roma vezan za lepotu, pesmu, radost, strast i ljubav.“


 



Datum objavljivanja: 23.01.2020.