Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Vajari Srbije 2019.

Svečano otvaranje Izložba vajara/ki Srbije 2019 koja će biti otvorena u četvrtak 27. Jun u 20h sati, u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić, Mali Kalemegdan 1. Izložba traje od 27. juna do 21. jula 2019.

 





Četvrtak 27. jun,21h performans Selmana Trtovca


21:30h koncert sastava Mistake Mistake



 



Četvrtak 11. Jul 20h promocija kataloga 20:30h dodela nagrada 21h performans Josip Pino Ivančić



 



Utorak 23. Jul



19h otvaranje izložbe u Narodnom muzeju u Pančevu



 



Subota 10. Avgust



19h zatvaranje izložbe u Narodnom muzeju u Pančevu







 



Izložba vajara/ki Srbije 2019 je tradicionalna godišnja izložba revijalnog karaktera. Na izložbi učestvuje 70 reprezentativnih umetnika sa svojim vajarskim radovima. Objekti se kreću od malog formata do prostornih instalacija. Zastupljene su različite tehnike i materijali, koje na inovativan način istražuju polje skulpture.



Na našoj umetničkoj sceni nedostaju revijalne izložbe koje prikazuju presek domaće produkcije, pa smo rešili da popunimo to prazno mesto. Organizacioni odbor radio je na selekciji radova pristiglih na konkurs poštujući pravila struke i bez pretenzija da formuliše jedinstvenu koncepciju izložbe. Ove godine prvi put ćemo dodeliti 3 novčane nagrade, za sad simbolične, ali nadamo se da će u budućnosti biti prostora da one rastu.  Dodela nagrada održaće se 11. Jula u 20 časova. Izložba u paviljonu Cvijeta Zuzorić traje od 27. juna do 21. jula 2019. Nakon izložbe u paviljonu, ona će biti preseljena u Narodni Muzej u Pančevu.



Smatramo da je uloga ULUSa da ponudi prostor za reprezentaciju relevantnih pojava na umetničkoj sceni u svim oblastima produkcije vizuelnih umetnosti. Kako ovu izložbu organizuje vajarska sekcija izloženi radovi su u oblasti skulpture ili se bave reprezentacijom forme i oblika u prostoru.





 


Datum objavljivanja: 26.06.2019.