Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Vajari 12+

Projekat 12+ Udruženja vajara Srbije, izložba skulptura u Galeriji savremene umetnosti Pančeva od 17. do 27. decembra, 2013. godine.


 


Projekat 12+ Udruženja vajara Srbije



Mihailo Gerun, Ivan Gračner, Rade Marković, Zdravko Milinković, Mihailo Stošović, Goran Pecenovic, Gorski Kabadaja, Julijana Protic, Ljubomir Lackovic, Marijana Popovic  , Milosevic Sibinovic Leposava, Milun Šiljković, Slobodan Stojanovic Dane, Svetlana Karovic Deranić, Tamara Cvetic, Vera Stanarčević, Vladislava Krstić,  Milan Stankov, Snezana Perovic i Milan Stanisavljević, Aralica Đorđe.



Projekat 12+ Udruženja vajara Srbije

Umetnički projekt 12+ logički je nastavak projekta 12 vajara 12 soba lansiranog 2011. godine u Kući kralja Petra I na Senjaku, čiji je izlagački prostor nudio 12 soba u kojima se predstavio po jedan vajar.

Okupljeni oko zajedničke ideje- Podizanje i oživljavanje vajarske scene u Srbiji, članovi ove neformalne grupe nastupaju dalje pod nazivom 12 vajara 1 Izlog u galerijskim prostorima u Beogradu i okolini.

Nakon veoma uspešnih otvaranja i velike zainteresovanosti publike i galerista za ovakav vid prezentacije grupa umetnika  ( učesnika ) odlučila je da ovaj vid izlaganja nastavi nizom izložbi i to ne samo na teritoriji Beograda već i po gradovima Srbije.

Cilj ovakvih izložbi jeste da prikaže širem auditorijumu izuzetno kvalitetnu produkciju koja postoji u  Srbiji, a koja je je duži niz godina nepravedno zapostavljena.

Takodje nam je cilj da pokrenemo izlagačku aktivnost vajara po gradovima Srbije i na taj način decentralizujemo kulturna dešavanja i omogućimo lokalnim zajednicama da se priključe našem projektu kroz izlagačke delatnosti.

Ovom prilikom pozivamo kolege iz lokalnih udruženja, kao i pojedince da nam se priključe u ovom projektu i zajedno doprinesemo kako boljem poziciniranju i vidljivosti vajarstva tako i poziv na nova vajarska pregnuća.


 



Datum objavljivanja: 11.12.2013.