Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Uz izložbu Dimitrije Avramović - dela iz zbirki NM u Beogradu

Četvrtak, 24. mart u 17 časova, Konak kneginje Ljubice, Kneza Sime Markovića 8, predavanje "Dimitrije Avramović i uobličavanje umetničkog kanona sredinom XIX veka".


 


Izložba " Dimitrije Avramović - dela iz zbirki Narodnog muzeja u Beogradu , povod je za razgovore o tokovima u umetnosti u Srbiji prve polovine 19. veka, imajući u vidu da je Dimiitrije Avramović bio jedna od najuticajnijih ličnosti koje su odredile dalje smernice razvoja nacionalne umetnosti.



U Sali pod svodovima Konaka kneginje LJubice, pred Avramovićevim slikama i crtežima, dr Igor Borozan, docent na Filozofskom fakultetu u Beogradu će 24. marta u 17 časova održati predavanje pod nazivom Dimitrije Avramović i uobličavanje srpskog umetničkog kanona sredinom XIXveka. Predavanje je namenjeno svim znatiželjnim posetiocima, koji će biti u mogućnosti da neposredno od istraživača i poznavaoca prilika u kulturi Srbije 19. veka,

čuju i bolje razumeju stvaralački opus i ostavštinu Dimitrija Avramovića.



Na postavci ove izložbe u Konaku Kneginje Ljubice posetioci mogu da se upoznaju sa 77 Avramovićevih radova na platnu i papiru.


 



Datum objavljivanja: 21.03.2016.