Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Uslov aktivizma

U novembarskom izdanju Malo verovatne misije, Ema Dowling, aktivistkinja i pisac na nemačkoj i britanskoj sceni, učesnica brojnih projekata, okupljanja, protesta i inicijativa, predstaviće svoju dosadašnju i trenutnu radnu agendu. REX, Jevrejska 16, 4. novembar, 19h.

 


Tema diskusije biće izvesne aktivističke strategije i taktike iz ugla njihovih ciljeva i efekata. Kao uvod u diskusiju Ema će održati prezentaciju naslovljenu: "Uslov aktivizma: Od besa do nade do razočaranja... i ponovo nazad: Iza koncepcija uspeha i neuspeha".

Ema Dowling živi u Londonu i Berlinu. Već duži niz godina aktivna je u antiglobalističkom pokretu kao i u svetskim i evropskim socijalnim forumima. Posebno se bavi borbama migranata u kontekstu evropske mreže bez granica. Piše o politici i otporu, pokretima, upravljanju, antikapitalizmu, radikalnoj edukaciji i afektivnom radu. Publikovani članci: Ephemera Journal of Theory and Politics in Organisation, Red Pepper, G8 Deutung der Welt; Challenging Empires; International Social Science Journal; InSpire Journal; International Encyplopedia of Revolution and Protest.

Film: http://www.ressler.at/content/view/120/lang,en_GB/, download http://www.art-act.net/?p=44/  Radio: http://www.rex.b92.net/bc/artist/12_Emma_Dowling_Rodrigo_Nunes/Index.html

U diskusiji će uzeti učešće i ovdašnji aktivisti i aktivistkinje: Jelena Miletić (Bor), Tadej Kurepa (Anarho-sindikalistička inicijativa, Beograd), Vladimir Marković (Partija rada), Rena Redle (Biro za kulturu i komunikaciju, Beograd). Prezentacija i diskusija će biti održani na engleskom jeziku. Program su pomogle Evropska kulturna fondacija i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

http://www.rex.b92.net/mvm

REX, Jevrejska 16

tel/fax. 3284 534, 3284 299

rex@b92.net


 


Datum objavljivanja: 03.11.2008.